2011

 

06622.jpg

 

21.12.2011

Aika kuluu nopeaan ja Daimikin on jo täyttänyt 4kk. Tyttö on kotiutunut meille hyvin ja tulee hyvin toimeen Colan ja Royalin kanssa, mutta muita koiria vielä hieman arastelee. Daimi on osoittautunut oikein kiltiksi koiraksi ja turhat ulvomisetkin on loppuneet (paitsi jos Cola on poissa, niin koko sen ajan pitää ulvoa ja lujaa ;) )! Olen kuvaillut paljon koiria, mutta kuvat eivät ole "julkaisu kelpoisia" kuraisen ja pimeän syksyn takia. Mutta laitan tähän nyt yhden kuvan, jossa Daim on 3kk.

0962.jpg

Käytiin Colan kanssa messarissakin näyttäytymässä... 

3.12.2011 Cahppes Wittdream Balto Helsinki Winner 2011 Tuomari Hans Lehtinen JUN EH

Arvostelu: Hieman matala. Hyvärakenteinen uros. Hyvä päätyyppi. Kaunis kaula. Hieman pehmeä ylälinja. Takaosan pitäisi olla paremmin kulmautunut. Liikkeet ok.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

4.12.2011 Cahppes Wittdream Balto Voittaja 4.12.2011 tuomari Michael Clancy, Irlanti              JUN ERI/4 SA

Arvostelu: Tyypillinen, kauttaaltaan hyvä ja tasapainoinen kokonaisuus. Oikeanlainen ilme. Liikkeet oikeanlaiset.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

094.jpg

 

24.10.2011

Matkasimme syyslomalla Ruotsiin hakemaan uutta pentuamme Daimia kotiin. Matka meni hyvin ja Daim käyttäytyi erittäin kauniisti auto- ja laivamatkan. Pentu on osoittautunut näiden muutaman päivän aikana kotona kiltiksi, mutta erittäin äänekkääksi kaveriksi ;) Nyt totutellaan arkeen meillä ja tutustutaan muihin koiriin, joita Daim jonkin verran vielä aristelee.

 

0092.jpg

0343.jpg

                                                          Daim kuvissa 9-viikkoa

 

12.10.2011

Aika kuluu hurjan nopeaan! Cola täytti sunnuntaina jo 1-vuotta!!! Vuoteen on mahtunut paljon mukavia hetkiä Colan kanssa, suurimmat saavutukset tähän ikään mennessä taitavat olla kuitenkin ne kaksi sertiä, jotka on nyt jo saatu kasaan ;) Sekä BIS 1 ja BIS 2 tulokset match show:sta! Nyt on menossa selvästikin murrosikä pojulla, vauhtia riittää, mutta myös rapsutuksista osataan jo nauttia suunnattoman paljon. Colalla on edelleenkin aivan mielettömän ihana luonne, se tulee kaikkien kanssa toimeen sekä urosten että narttujen eikä se voi käsittää miksi joku hänelle joskus murisee eikä hän ole koskaan edes vastannut murisemalla takaisin. Toivotaan, että luonne säilyy tällaisena jatkossakin! Cola tulee toimeen myös lasten kanssa erittäin hyvin, meidän 2-vuotias tyttökin voi leikkiä hänen kanssaan, välillä tyttömme hieman liiankin rajusti kohtelee Colaa, mutta ei hän  siitä välitä, nauttii vaan saamastaan huomiosta!

Eilen kävimme Colan kanssa silmätutkimuksilla ja silmät olivat TERVEET :)))) Myös Colan velipoika Robin kävi samaisessa tutkimuksessa ja hänenkin silmät olivat terveet. Samalla punnitsin Colan ja painoa on kertynyt jo 37kiloa.

 

17.9.2011

Cola, Cahppes Wittdream Balto Hyvinkään rn tuomari Maija Mäkinen JUN ERI/1 SA, PU1, SERTI JA VSP

Arvostelu: 11kk maskuliininen juniori, jolla hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä pää. Hyvä asentoiset karvaiset korvat. Hyvät silmät ja purenta. Lupaava eturinta ja runko. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Hyvät käpälät ja häntä. Liikkuu hyvin edestä, ei pienessä kehässä pysty oikaisemaan kinnertään hyvin. Kantaa itsensä hyvin liikkeessä. Oikea karvanlaatu, mutta esitetään kevyessä kesäkarvassa, puutteellinen peitinkarva. Miellyttävä käytös.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

042.jpg

                                                Cola 11kk ja toinen serti sekä vsp

 

4.9.2011

Cola, Cahppes Wittdream Balto Sastamalan rn tuomari Jurate Butkiene, Liettua JUN ERI/1 SA, PU2 VARA-SERTI

Arvostelu: Oikean tyyppinen, hyvän kokoinen. Maskuliininen pää oikeanlaisella ilmeellä. Hyvin sijoittuneet silmät ja korvat. Oikea ylälinja. Hyvä luusto. Hyvin kulmautunut edestä - erinomaisesti takaa. Erinomainen hännän kiinnitys ja asento. Hieman pehmeät takaliikkeet välillä liikkeessä. Rinnan on kehityttävä vielä paremmaksi. Oikeanlainen turkki. Ihana luonne ja ihanasti esitetty.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

21.8.2011

Jesse ja Cola osallistuivat tänään Turun Metsämäen raviradalla lapsi ja koirakilpailuun. Tuomarina toimi (juontaja, laulaja, pantojentekijä) Kana! Osallistujia kisassa oli 13 ja Jesse ja Cola nappasivat taas tuttuun tapaan VOITON!!!

053.jpg

054.jpg

 

14.8.2011

Cola, Cahppes Wittdream Balto Turku elonäyttely Tuomari Eli-Marie Klepp, Norja JUN EH

Arvostelu: 10 kuukautta. Voimakas uros. On vielä saatava runkoa vasten...?, Hyvä pää, hyvät silmät, vahva...?, voimakas kaula, tarvitsee lihaksia yläpäähän, ...? , hyvä kinnerkorkeus, oikeanlaiset jalat. Oikea hännän asento.      ...? tempperamentti.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

13.8.2011

Cola, Cahppes Wittdream Balto Valkeakoski KR Tuomari Gert Christensen, Tanska JUN EH

Arvostelu: 10 kuukautta. Pitkä maskuliininen pää, hyvä kuono, saksipurenta, kivat silmät. Pään on kehityttävä, hyvin asettuneet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja, hännän asento voisi olla parempi. Liian kevyt vartalo, hyvin kulmautunut takaosa. Riittävä luusto, etuliikkeiden on vakauduttava. Ei turkissa. Mukava luonne.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

31.7.2011

Cola, Cahppes Wittdream Balto Pori KV Tuomari Marja Talvitie JUN EH

Arvostelu: Hyvän tyyppinen, mutta vielä löysä ja edestä vain todella niukasti kulmautunut. Oikea pään malli, mutta saa vielä kovasti vahvistua. Hyvin sijoittuneet ja hyvän kokoiset korvat. Etuasentoinen lapa ja pysty olkavarsi. Vielä pehmyt selkä, hyvä takaosa ja häntä. Oikea karvanlaatu, mutta ei täydessä turkissa. Liikkuu hyvällä jalkapotkulla, löysä edestä.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

16.7.2011

Olimme tänään Pöytyällä kansallisessa kaikkien rotujen koiranäyttelyssä. Colalla meni mahtavasti ja hän oli VSP ja sai ensimmäisen SERTIN ja ikäähän pojalla on vasta 9kk ja 1viikko!!!

1003.jpg

Cola, Cahppes Wittdream Balto Pöytyä KR Tuomari Saija Juutilainen JUN ERI/1, SA, PU1, SERTI ja VSP

Arvostelu: 9kk, mittasuhteilta hieno. Hyväluustoinen junnu. Sopiva päänvahvuus. Hyvä ilme, purenta ja korvat. Luonnollisesti löysyyttä etuosassa. Hieno pitkä rintakehä. Kaunis häntä. Vahvat kintereet. Sulava liikemalli. Säilyttää linjansa. Hieno luonne. Kesä karva.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

10.7.2011

Cola oli tänään ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä Lammilla, ikää vasta 9kk ja 1päivä ;) Cola esiintyi kauniisti ja saikin erittäin hyvät arvostelut tuomarilta.

Cola, Cahppes Wittdream Balto Lammi rn Tuomari Mihaela Frangopol, Romania JUN ERI/1, SA, PU3, VARA-SERTI

Arvostelu: Erinomainen koira, erittäin hyvä rakenne, tyypillinen pää, erittäin hyvä kokonaisuus, erittäin hyvä liike. Erittäin hyvä esiintyminen.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

5.7.2011

Jesse ja Cola voittivat jälleen lapsi ja koira kilpailun match show:ssa Paattisilla!!!! Osaanottajia luokassa oli 15. Kiitos tuomari Minna Ruohoselle!

0102.jpg

 

12.6.2011

Tänään olimme helteisessä säässä Auran ryhmänäyttelyssä Colan kanssa. Näimme näyttelyssä myös Colan velipojan Robininkin, viimeksi pojat näkivät toisensa laivalla matkalla Suomeen ihan pentuina. Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa ja saimmekin hienoja kuvia tästä muistoksi. Cola esiintyi hienosti kuumuudesta huolimatta sekä sai todella hyvät arvostelut tuomarilta. Cola siis tänään ROP pentu! 

Cola, Cahppes Wittdream Balto Auran ryhmänly Tuomari Dagmar Klein, Romania Pentuluokka 7-9kk ROP pentu!

Colan arvostelu: Oikein hyvän tyyppinen. Oikein hyvä pää ja ilme. Erinomainen rakenne. Erinomaisesti kehittynyt. Erinomaiset kulmaukset. Hyvä turkki ja oikeanlaatuinen turkki. Hyvä luonne, hyvin esitetty.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

cola_2.jpg

Cola ROP pentu

012.jpg

Veljekset Robin ja Cola 8kk ikäisinä

 

 26.5.2011

Tiistaina 24.5 olimme Jessen ja Colan kanssa taas mätsärissä Turussa. Jesse osallistui elämänsä ensimmäistä kertaa junior handler kilpailuun, osallistujia oli yhteensä 9. Cola esiintyi Jessen kanssa oikein kauniisti ja he olivat kisassa kolmansia! Ihan hieno suoritus ensikertalaiselta ja taas Jesse sai kuulla tuomarilta jo tutut kommentit, kuinka hänellä on hienosti iso koira hallinnassa  :)

 

14.5.2011

Cola, Cahppes Wittdream Balto Rauman KR näyttely Tuomarina Esko Nummijärvi Pentuluokka 7-9kk urosten 2.

Arvostelu: Rotutyyppi erittäin hyvä. Pieni mittasuhteiltaan, oikein hyvin sopusuhtainen, kaunis pää ja korvat. Hyvä pitkä kaula, hyvä selkä, häntä voisi kaartua hieman enemmän. Hyvät raajat. Vielä hieman pehmeä karvapeite. Liikkuu, esiintyy ja esitetään hyvin.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

11.5.2011

Taas hyvää kerrottavaa :))) Cola kävi match show:ssa harjoittelemassa Turussa... Tuloksena BIS2!!!!!!!!!!

 

28.4.2011

Jessen voittoputki jatkuu... eilen olimme Turussa match show:ssa ja Jesse voitti taas Colan kanssa lapsi ja koirakilpailun!!! Cola osaliistui myös pentuihin ja oli punaisten kakkonen! Jesse osallistui myös rehvakkaasti viiden muun kanssakilpailijan kanssa mies ja koirakisaan... (onhan lähes 10-vuotias jo melkein mies :)) ) tässä kisassa Jesse ja Cola sijoittui toisiksi!!! Eikä yhtään tarvinnut pojan hävetä joukossa, kyllä hänen ja koiran yhteistyö on kaunista katsottavaa!

005.jpg

 

20.4.2011

Jesse voitti eilen Colan (6kuukautta) kanssa match show:ssa lapsi ja  koirakilpailun!!! Tuomari kehui Jesseä kuinka hienosti hänellä oli koko ajan iso koira hallinnassa, joka on vielä ihan pentukin!

0202.jpg

009.jpg

 

17.4.2011

Eilen kävimme Helsingin messukeskuksessa Nutro pentunäyttelyssä Colan kanssa. Messarissa järjestettiin samaanaikaan monia muitakin tapahtumia, joten väkeä paikalla riitti! Cola sai taas huomiota osakseen ja sai noin tuhannet rapsutukset aikuisilta ja lapsilta!!! Yleisimmät kommentit ihmisiltä oli, että onko nämä (malamuutit) aina näin ihania ja kilttejä... Hienosti poika jaksoi koko päivän olla huomion keskipisteenä!!! Niin ja itse asiaan kävi Cola kehässäkin ;) Tuomarina oli Jussi Liimatainen joka tykkäsi kovasti Colasta ja lupasi pojalle mahtavaa tulevaisuutta ;) Cola oli siis ROP pentu!!!

Colan arvostelu: Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Erinomainen pään malli. Hieman kookkaat korvat. Erittäin hyvä ylälinja. Ikään nähden erinomainen rintakehä. Hyvä, lyhyt lanneosa. Erinomainen luusto. Leveä reisi. Erinomainen askelpituus. Hieman lyhyt häntä.

067.jpg

45_cola1.jpg

Cola ROP pentu

 

4.4.2011

Cola (5kk3vko) kävi eilen ensimmäisessä pentunäyttelyssä Lohjalla (Musti ja Mirri cup). Näyttelyssä oli mukana kolme malamuuttia ja tuomarina toimi Hilkka Salohalla. Cola esiintyi oikein kauniisti ja oli PU1 KP ja ROP pentu!!!!!!  Ryhmäkilpailuissa ei sijoitusta tälläkertaa tullut, mutta olemme oikein tyytyväisiä tähän tulokseen! Cola on todella ihana ja söpö pentu, ottaa hienosti kontaktia eikä hötkyile turhista. Vieraita koiria käy tervehtimässä häntä heiluen, mutta ei noteeraa niitä juuri muuten lainkaan. Colaa on helppo käsitellä ja oikein unelma pentu kaikinpuolin!

Colan arvostelu: Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen. Vahva uros jolla kaunis ilme. Hyvä purenta ja korvat. Hyvä kaula, rintakehä voisi olla hieman pidempi. Vahva luusto. Hyvät käpälät. Hieman lyhyt häntä. Erinomaiset liikkeet. Hyvä käytös.

 

052.jpg

 

27.2

Kaikkea on taas tapahtunut viime päivityksestä...

Royalilla tuli perjantaina 14.5vee täyteen ja vielä voimia riittää vanhuksella. Sen verran ikä painaa, että rakensimme hänelle ihan oman tarhan ulos. Royal on aiemmin ollut Colan kanssa samassa tarhassa ulkona ollessaan. Colan leikit ovat kuitenkin sen verran rajuja, joten katsoimme tämän ratkaisun tarpeelliseksi Royalin kannalta.

Kinder kävi alkukuusta virallisilla lonkka-ja kyynärkuvilla sekä silmätutkimuksessa Turun Koira-ja Kissaklinikalla. Silmälausunnon saimme jo silloin heti tietää...Kinderillä todettiin kaihi epäilys ja tästä selvitystä alla...!

Kinderin oikea silmä on erittäin kirkas ja puhdas eli täysin terve. Vasenkin on kirkas, mutta silmän etulinssissä klo10-14 alueella on huntumainen erittäin ohut alue "jotain". Todennäköisesti kyseessä ei ole kaihi, ja olemme tämän eläinlääkäri Eeva Einola-Koposen jatkotutkimuksissa asian tiimoilta. Nyt kuitenkin papereihin tulee merkintä "kaihi epäilys", koska alue oli kuitenkin niin laaja ettei hän voinut sivuuttaa löydöstäkään! Silmiä tutkitaan ja hän on luvannut selvittää myös golleekoiltaan mikä tämä outo löydös voisi olla. Olen myös kuullut, että joillain koirilla kolesteroli voisi vaikuttaa silmiin näin!??! Kaihi esiintyy useimmiten molemmissa silmissä ja tämä oli vain toisessa, sekä kaihi esiintyy paksuna alueena silmän pohjassa, tämä oli etulinssillä aivan ohut "huntumainen" alue... eikä hänestä tämä näyttänyt lainkaan tyypilliseltä kaihilta. No aika näyttää sitten todellakin leviääkö tämä alue tai muuttuuko, näillä näkymin eläinlääkäri oli sitä mieltä että todennäköisesti kysessä on jotain muuta kuin kaihia. Tulkinnat jätän eläinlääkärille ja näillä tiedoilla menemme eteenpäin tällä hetkellä!!! Sovimme elänlääkärin kanssa etten käytä koiraa jalostukseen ennenkuin silmien terveys on varmaa!!! (Mielestäni avoin keskustelu malamuuttien terveydestä on jalostuksen kannalta tärkeää... näin jaamme tärkeää tietoa niin hyvässä kuin huonossakin!!!) Kahden vuoden päästä eläinlääkärimme voi kirjoittaa Kinderille vapauttavan lausunnon ellei muutoksia ole tapahtunut!  Lonkat olivat eläinlääkärin mielestä poikkeuksellisen kauniit, terveet ja virheettömät... A:na siis lähtivät Kennelliittoon... B:nä kuitenkin viralliset tulivat takaisin... :/  No aina ei onni osu kohdalle...mutta näillä mennään eteenpäin ja Kinderhän on meille edelleenkin se hassu, höpsö, söhlö tyttömme, oli se terveyspuoli sitten ihan mitä vaan...  :)))

 

13.2

Cola BIS-voittaja!

Eilen olimme Paimiossa match show:ssa. Jesse osallistui Colan kanssa lapsi-ja koirakilpailuun. Heillä meni oikein hyvin ja he sijouttuivat kisassa toiseksi!!!  Cola (Cahppes Wittdream Balto) osallistui pentu-luokkaan, ikää pojalla oli vasta 4kk ja 3päivää... Tuomari valitsi hänet punaisten pentujen voittajaksi ja BIS-kehässä Cola nappasi voiton ollen BIS-voittaja elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä!!!! Cola esiintyi erittäin kauniisti ja häntä kehuttiinkin  kauniiksi ja hyväkäytöksiseksi pennuksi! Moni hämmästeli miten 4kk ikäinen pentu voi näin kauniisti esiintyä!!! Alla muutamat kuvat näyttelystä. 

 

081.jpg

098.jpg

041.jpg

 

5.2

Kinder, Garcon K`of Kinder Parkanon ryhmänäyttely. Tuomari Tuula Savolainen. NUO H

Arvostelu: 21kk isokokoinen narttu, jonka sukupuolileima voisi olla selvempi ja mittasuhteiltaan lyhyempi. Hyvin vahva pää, oikea linjainen. Tummat silmät, hyvät korvat. Pitkä kaula. Tilava runko, lanneosa saisi olla lyhyempi. Hyvä häntä. Hyvin kulmautunut takaa, riittävästi edestä. Edessä pehmeät käpälät. Hyvä karvanlaatu. Edestakas liikkeet leveät ja löysät. Sivuliikkeessä hyvä askelpituus.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

 22.1

Kinder, Garcon K´of Kinder osallistui tänään Turun Top Dog Show:n. Tuomaraina oli Irlantilainen Dorothea Hanlon-Carroll, tuloksena NUO ERI 1/1 SA

Arvostelu: Hyvät tummat silmät, kaunis pää. Hyvä niska ja selkä. Hyvä turkki. Hyvä luonne. Liike kaunista.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.

 

 7.1

Vuosi vaihtui ja meilläkin on paljon tapahtunut täällä Vehmaalla.

Haimme kotiin 19.12.2010 Ruotsista uuden koiramme Colan, Cahppes Wittdream Balto. Hakumatka sujui oikein kivasti ja paluu matkalla Cola hurmasikin ison joukon ihmisiä... Ruotsin terminaalissa hän pääsi useaan kuvaan lähinnä Venäläisten matkailijoiden kanssa ja sai ansaitsemansa huomion! Myös laivan henkilökunta ihastui Colaan, lihapulliakin olisivat keittiöstä hänelle hakeneet, jos olisin luvan antanut ;) Kotona alkoi kotiutuminen ja uusiin ystäviin tutustuminen sekä tietenkin joulun valmistelut... Vaikkakin se paras lahja tulikin jo itse haettua!!! Cola on jo kotiutunut hyvin ja tarhaelämääkin on harjoitellut Royalin kanssa samassa tarhassa ollen. Cola on erittäin rauhallinen ja kiltti pentu, ei pure, ei hauku/ulvo, tarhassa käyttäydytään mallikelpoisesti, ei hypitä, eikä verkkoa revitä... hmm, mietinkin voiko ihan oikeasti pentu olla näin kiltti!?!  Viikko sitten Cola kävi Suomessa ensimmäisillä rokotuksilla ja eläinlääkärin tarkistuksessa, jossa eläinlääkärinkin kovin kehui koiran luonnetta, ulkonäköä ja sen mahtavaa turkkia!!! Aika näyttää mitä Ruotsin-tuonti pojasta kasvaa, mutta alku näyttää lupaavalta...

Alla muutama kuva Colan ensimmäisiltä päiviltä meillä.

0332.jpg

0362.jpg