2013

22.9

Hyvinkää ryhmänäyttely 22.9.2013 Tuomari: Maija Mäkinen Cahppes Star Rover VAL1/1 SA PN2

Arvostelu: Feminiinen vielä nuori narttu, joka antaa hieman matalan vaikutelman. Hyvä ylälinja, pää, korvat ja purenta. Hyvänmalliset silmät, saisivat olla tummemmat. Tasapainoisesti kulmautunut, hyvä häntä. Liikkuu tasapainoisesti hyvällä askeleella. Hyvänlaatuinen, housuissa ja hännässä melko pitkä karva. Hyvä käytös.

Suhtautuminen tuomariin: Rodunomainen lähestyttäessä.

18.8

Daim täytti tänään 2-vuotta!!! Vielä huikeampaa on, että hän valioitui heti syntymäpäivänään SUOMEN MUOTOVALIOKSI!!!! Tämän aiemmin tämä ei ole edes mahdollista, aivan mieletöntä!

Kävimme siis Porin Yyterissä näyttelyssä...tietenkin lähdimme hakemaan viimeistä sertiä, mutta en olisi siltikään uskonut että se tapahtuu heti! Daim oli siis malamuuttien kaunein, ollen rotunsa paras ja pääsi vielä ryhmäkilpailuissakin jatkoon, mutta sijoitusta ei sitten sieltä enää tullut. Alla muutamat kuvat upeasta Daimista syntymäpäivänään sekä näyttelyarvostelu.

Porin ryhmänäyttely Yyteri 18.8.2013 Tuomari: Kirsi Honkanen Cahppes Star Rover AVO 1/1, PN1, SERTI, ROP, FI MVA

Arvostelu: Kaunispiirteinen narttu. Hyvä koko ja mittasuhteet. Miellyttävävä pää ja ilme. Vahva kaula ja selkä. Erinomainen ylälinja, hyvä häntä. Sopiva rintakehän tilavuus. Hyvä eturinta. Erittäin hyvä raajaluusto. Riittävät etukulmaukset, hyvät takakulmaukset. Liikkeessä hyvä askelpituus ja sopivasti voimaa. Erinomainen karvapeite vuodenaikaan nähden.

Suhtautuminen tuomariin: Rodunomainen lähestyttäessä.

046.jpg

0042.jpg

 

26.7

Daimin lonkka ja kyynärtulokset saapuivat kennelliitolta... Daimin lonkat B/B ja kyynärnivelet 0/0. Eli tämä tarkoittaa sitä, että jos kaikki menee suunnitelmien mukaan meille on tulossa muuttivauveleita alkuvuonna 2014. Odotan Daimille juoksuja tammi-helmikuussa. Lisätietoja pentuja sivuilla ;)

13.7

Cola on käynyt silmätarkastuksessa ja saanut edelleenkin terveen lausunnon ;)

Daim kävi myös samalla virallisilla lonkka ja kyynerpää kuvilla, odotamme nyt näiden lausuntoa kennelliitolta.

Olemme muuttaneet naapurikuntaan Taivassaloon mieheni kotitilalle. Koirille olemme kevään ja kesän kuluessa rakentaneet uudet hienot elementtitarhat, jossa heidän nyt kelpaa viettää kesäpäiviä :D

 

12.6

Käytiin sunnuntaina Tuulan luona katsomassa Colan poikia. Alla muutamat kuvat reissulta.

Musta pentu "Juri",  Una Nuna's Beware of Bearhug ja harmaa pentu "Nalle", Una Nuna's That's My Bear Hope

0032.jpg

0104.jpg

023.jpg

0274.jpg

0322.jpg

 

4.6

Colan pennut kasvavat kovaa vauhtia, täältä löydät muutaman kuvan pojista.

1.5

Colasta on tullut tänään iskä Una Nuna`s kennelin  :)

 

27.2

Cola on saanut hienon mahdollisuuden ja päässyt juoksemaan Tuula Mäenpään valjakkoon kauniisiin Taivalkosken maisemiin. Cola onkin osoittautunut oikein hyväksi rekikoiraksi ja on harjoitellut jopa kärjessä juoksemista yhdessä Iiriksen kanssa. Tuulan sivuilta löydät videon Colasta.

Matkan jälkeen Cola pääsi lemmenlomalle Porvoon Isnäsiin. Cola on astutettu 25.2-13 Mantelilla. Pennut syntyvät vapun aikoihin toukokuun alussa ja ovat luovutusikäisiä juhannuksen tienoilla. Lisätietoja tulevasta pentueesta Tuulan omilla sivuilla.

Daim oli myös omalla reissullaan Pornaisissa Mia-Maijan luona. Daim harjoitteli siellä Urhon (Una Nuna's Sir  Snow Strong) parina vetopuuhia. Ja hyvinhän tytteli siellä oli juossut... kunnes neidillä alkoi juoksu ;)

Alla kuvia Colan matkasta. Kuvissa Cola (Cahppes Wittdream Balto), Manteli (Una Nuna`s Working With Joy), Iiris (Una Nuna`s Wild Iris) ja Luna (Una Nuna`s Joy In Fur Coat).

004.jpg

003.jpg

006.jpg

0074.jpg

008.jpg

0052.jpg

 

2.2                                                     

                                      Tässä Colan ja Daimin alkuvuoden vetokuvia kotona.

076.jpg

0743.jpg

064.jpg

0592.jpg

049.jpg

 047.jpg

 

20.1

Turku KV 20.1.2013 Tuomari: Hans Lehtinen Cahppes Wittdream Balto VAL1/2

Arvostelu: Hieman matala ja pitkärunkoinen uros. Voimakas hyvä päätyyppi. Kaunis kaula ja ylälinja. Voimakas luusto. Takaosa pitäisi olla paremmin kulmautunut. Vetävä askel. Paksu hyvä karva.

 085.jpg

                                                   Cola Hans Lehtisen arvosteltavana

 

Turku KV 20.1.2013 Tuomari: Hans Lehtinen Cahppes Star Rover NUO1/1

Arvostelu: Matala kokonaisuus. Erittäin hyvärunkoinen narttu. Hyvät raajat. Tasainen ylälinja. Hyvin kannettu häntä. Kaunis pää, hyvä ilme. Saisi esiintyä hieman rohkeammin. Hieman pitkä.

 

 

19.1

Tampere alaskanmalamuuttien erikoisnäyttely 19.1.2013 Tuomari: Paavo Mattila Cahppes Wittdream Balto VAL 1/4

Arvostelu: Kaunis sopusuhtainen mittasuhteiltaan hyvä uros. Hyvän mallinen pää, silmät saisivat olla tummemmat. Hyvät korvat. Kaunis kaula. Ylälinja voisi olla vieläkin parempi. Hyvä asentoiset raajat ja hyvä turkki. Kaunis häntä. Aavistuksen suora edestä. Liikkuu hyvin.

 

Tampere alaskanmalamuuttien erikoisnäyttely 19.1.2013 Tuomari: Paavo Mattila Cahppes Star Rover NUO 1/2

Arvostelu: Hyvin rakentunut narttu, joka voisi olla aavistuksen korkea raajaisempi. Kaunis pää, ilme ja korvat. Erittäin hyvä kaula. Hyvä vahva runko ja luusto. Hyvin kulmautunut. Hyvä laatuinen ja runsas turkki. Liikkuu hyvin ja miellyttävä käytös.

0412.jpg

                                                            Daim erkkarissa

 

18.1 Colalle tulossa pentuja kennel Hauenkuonoon sekä Una Nuna`s kenneliin kevään kuluessa. Lisätietoja löydät täältä! 

Alla kuva alkuvuoden lenkiltämme. Edellä Cola ja perässä Daim.

1092.jpg