2017

DAIM ON ASTUTETTU!!! Pennut syntyvät tammikuun lopulla!

25.12

Cola, Cahppes Wittdream Balto on saavuttanut Venäjän muotovalion arvon näin joulun kunniaksi!

Myöskin seuraava pentue on julkistettu Honeylle!

26.11 Tampere KV Tuomari: Collins Marleen

Wittdream`s I´m Your PowerBoy JUN 1/1, SA, PU3, vara-serti

Wittdream`s Wild SuperMoon VAL 1/2, SA

Wittdream`s I`m Your WinnerBoy JUN 1/3, SA

Wittdream`s I`m Your StrongBoy H

Wittdream`s I´m Your StarGirl EVA (ei näyttänyt hampaita tuomarille)

Witdream`s I´m Your PowerBoy "Balto"

Wittdream`s I´m Your WinnerBoy "Zero"

Wittdream`s I´m Your StrongBoy "Tomka"

Wittdream`s I´m Your StarGirl "Mimosa"

Vasemmalta: Loitsu, Zero, Tomka, Balto ja Mimosa

25.11 Tampere KR Tuomari: Babianskiene Audrone

Wittdream`s I`mYour HappyBoy JUN 1/1, SA, PU4,vara-serti

Wittdream`s I`m Your StarGirl JUN 1/2

Wittdream`s I´m Your WinnerBoy JUN 1/3

Wittdream`s I`m Your HappyBoy "Viljo"

Vasemmalla: Wittdream`s I`m Your HappyBoy "Viljo" Oikella: Wittdream`s I`m Your WinnerBoy "Zero"

5.11

Viro Tarto KV Tuomari: Jean-Claude Klein

Wittdream`s Wild SuperStar VAL1/1,SA,PN1,VSP,SERTI & CACIB--->EE MVA!!!

Cahppes Wittdream Balto HYL

Honey EE MVA!!!

4.11

Viro Tarto KV Tuomari: Perttu Ståhlberg

Wittdream`s Wild SuperStar VAL1/2, PN2, Vara-cacib

Cahppes Wittdream Balto VAL1/3, PU3

29.10

Seinäjoki Alaskanmalamuuttien erikoisnäyttely Tuomari: Anna Albrigo, Italia

Wittdream`s Wild SuperStar VAL1/2, SA

Wittdream`s Wild SuperMoon VAL1

28.10

Seinäjoki KV Tuomari: Britt Nyberg

Wittdream`s Wild SuperStar VAL1

Wittdream`s Wild SuperMoon VAL1/3,SA

13.8

Eilen kävin Honeyn kanssa vasta toisessa näyttelyssä pentujen jälkeen... Honey juoksi suoraan RYP2 voittoon!!!!! Tuomarina oli Harry Tast, joka kehui Honeytä erittäin paljon. Hänen mielestään tämä koira on juuri sellainen rekikoira mitä hän haluaa nähdä. Koiran liikkeet olivat hänen mielestään täydelliset ja liikkeet olivat täynnä voimaa. Myös rakenteeltaan koira oli juuri niin täydellinen kuin vain voi olla! Hänen mielestään harvaa koiraa saadaan näin hienoon kuntoon kuin Honey on! Kyllä tätä oli mukava kuulla, koska Honey on oma kasvattini ensimmäisestä pentueesta.

Olen julkistanut myös Daimin uuden pentueen, toivottavasti hän jättää tulevaisuudessakin näin hienoa jälkeä kuin Wild-pentue on!!! Astutan hänet upealla Satu Ruususen omistamalla mustavalkoisella Casperilla. Casperin sukutaulu on aivan huippuluokkaa!

Wittdream`s Wild SuperStar Turku KR 12.8.2017 VAL ERI/1, SA, PN1, ROP, RYP2!!!!!! Tuomari: Harry Tast

Arvostelu: 3vuotias. Erinomainen tyyppi. Tyylikkään tasapainoiset linjat. Riittävä raajakorkeus. Erinomainen päänmuoto. Silmät saisivat olla tummemmat. Korrekti raaja rakenne. Kesäturkki. Väljät täysin säännölliset liikkeet. Kaunis ryhti ja hännän asento.

RYP2!!!

Honeyn 12.8.2017 näyttelykuvat Kati Bruce

12.8.2017 Turku KR näyttelyssä teki ensiesiintymisen myös kolme Honeyn pentua, jotka olivat näyttelypäivänä vasta tasan 7kk!

Kuvassa oleva "Zero" Wittdream`s I´m your WinnerBoy juoksi itsensä suoraan ROP pennuksi!!!

Wittdream`s I`m your PowerBoy "Balto" oli urospennuissa PEK2 KP ja Wittdream`s I`m your StarGirl "Mimosa" narttupennuissa PEK2.

Taas on syytä isoon kiitokseen kaikille kasvattieni omistajille. Pidätte koiristanne erittäin hyvää huolta, on ilo nähdä kuinka hienosti koirat ovat kasvaneet ja kehittyneet. Alla kaikista uudet päivitetyt kuvat! Facebookissa on myös kennelini suljetut sivut kasvattieni omistajille, jos ette sinne vielä kuulu, niin ottakaa minuun yhteyttä ;)

Wittdream`s I´m your StrongBoy "Tomka" kuvassa 6kk

Wittdream`s I´m your SpeedyBoy "Nola" kuvassa 6kk

Wittdream`s I´m your HappyBoy "Viljo" kuvassa 6kk

Wittdream`s I´m your WinnerBoy "Zero" kuvassa 7kk

Wittdream`s I`m your PowerBoy "Balto" kuvassa 7kk

Wittdream`s I`m your BigBoy "Masi" kuvassa 6kk

Wittdream`s I´m your StarGirl "Mimosa" kuvassa 7kk

Wittdream`s I´m your LoverGirl "Cindy" kuvassa 6kk

Wittdream`s Wils SuperNova "Routa" 3-vuotta

Wittdream`s Wild SuperMoon "Loitsu" 3-vuotta

Wittdream`s Wild SuperStar "Honey" 3-vuotta

9.8

Jälleen hyviä uutisia! Colalla on tänään jo neljännen kerran todettu silmät täysin terveiksi! Myös Daimilla on kolmannen kerran silmät todettu terveiksi! Nyt on siis lähipäivinä aika julkistaa Daimin komea sulhanen. Astutus tapahtuu heti seuraavasta juoksusta jota odotan loppusyksylle <3 Kannattaa siis seurailla sivujani ;)

29.7

Huikea päivä Porin KV näyttelyssä takana! Honey kävi näyttelyssä vuoden tauon jälkeen ja jatkoi upeaa linjaansa voittaen nartut ja ollen VSP! Toinen suuri ilonaihe on, että saimme kenneliimme uuden valion! Loitsu (Wittdream`s Wild SuperMoon, om.Tanja Kaurila) oli upeasti PN2 ja sai viimeisen sertin ja vara-cacibin. Loitsusta siis tuli SUOMEN MUOTOVALIO!!! Samalla reissulla kävin Honeyn kanssa konekarhu testissä. Testin jälkeen tuomarit sanoivat, että tämä koira puolustaa omistajaansa viimeiseen tappiin asti. Muuten Honey ei ollut järin kiinnostunut karhusta, mutta kokemuksena oikein hauska! Ainakin itse tietää tämän jälkeen, miten koira reagoi tällaisiin tilanteisiin. Alla muutamat kuvat tästä ja näyttelystä.

Wittdream`s Wild SuperMoon Pori KV 29.7.2017 AVO ERI/1, SA, PN2, SERTI, VARA-CACIB & FI MVA!!! Tuomari: Delmar Cathy, Irlanti

Wittdream`s Wild SuperStar Pori KV 29.7.2017 VAL ERI/1, SA, PN1, CACIB, VSP Tuomari: Delmar Cathy, Irlanti

Arvostelu: Upea kuono. Upea vahva alaleuka. Hyvin sijoittuneet silmät. Tasapainoinen pää. Toivoisin hieman syvempää rintakehää. Takaosa saisi olla hieman parempi. Erinomainen ylälinja. Hyvä taka...??? Kevyt lantiosta. Puhdas liike. Hyvä liike yleisesti, liikkuu hyvin kehässä.Honey 3v

Sisarukset Honey ja Loitsu 3v2pv

Honey Pori KV VSP & CACIB Tuomari Delmar Cathy, Irlanti

20.6.2017

Cahppes Wittdream Balto Norja Tromssa KV 18.6.2017 VAL ERI/1, SA, PU1, VSP, CACIB & SERTI ->vahvistetaan, kun maan oma käyttötulos suoritettu, jolloin Colasta tulisi myös NO MVA!


Kuva: Tanja Kaurila

Pentue suunnitelmia päivitetty narttujen osalta.

Pitkän harkinnan jälkeen käytän Daimia vielä toisen kerran jalostukseen, jos silmät ovat edelleen terveet silmäpeilauksessa. Daimin upean sulhasen julkistan tämän tiedon jälkeen ;)

28.5

Cahppes Wittdream Balto Rauma KR 28.5.2017 VAL ERI/1, SA, PU1, ROP Tuomari: Saija Juutilainen

Arvostelu: 6.5v hyvärunkoinen ja luustoinen mukavan jänteä uros. Kulmaukset tasapainossa. Vahvat käpälät. Hyvä pään malli, ilme ja korvien kiinnitys. Vahva kuono ja purenta. Hieno kaula, ylälinja ja häntä. Liikkuu varsin yhdensuuntaisesti. Hyvä ulottuvuus, riittävä voima kintereissä. Hyvä luonne.

Cahppes Star Rover Rauma KR 28.5.2017 VAL ERI/2 Tuomari: Saija Juutilainen

Arvostelu: 5.5v voimakas runkoinen ja luustoinen. Oikea linjainen ja ilmeinen pää. Hienot korvat ja purenta. Etuosa saisi olla paremmin kulmautunut voimakkaisiin takakulmauksiin verrattuna. Liikkuu edestä hieman löysästi, hyvä askelpituus, mutta ylälinja saisi olla tiiviimpi, tekee hieman raskaan vaikutelman.

14.5

Cahppes Star Rover Eura RN 14.5.2017 VAL ERI/1, SA, PN1, ROP Tuomari: Pirjo Aaltonen

Arvostelu: Hyvä luustoinen ja runkoinen narttu. Selvä sukupuoli leima. Hyvät mittasuhteet nartulla. Hyvin asettuneet korvat. Tyypillinen ilme, hyvä pään vahvuus. Hyvin kulmautuneet raajat. Riittävä korkeus. Tyypillinen ylälinja. Hyvät sivuliikkeet, hyvät edestakaiset liikkeet. Hyvä karvanlaatu.

Cahppes Wittdream Balto Eura RN 14.5.2017 VAL ERI/1, SA, PU2 Tuomari: Pirjo Aaltonen

Arvostelu: Erittäin sopusuhtainen, vahvaluustoinen ja runkoinen uros, jolla selvä sukupuoli leima. Tyypillinen vahva uroksen pää. Hyvä runko, hyvin kulmautuneet raajat. Oikea ylälinja. Hieman avoin häntä. Hyvät edestakaiset liikkeet, varsin tehokkaat sivuliikkeet.

Cahppes Star Rover "Daim" ROP 14.5.2017

13.5

Cahppes Star Rover Koski TL RN 13.5.2017 VAL ERI/2 Tuomari: Esko Nummijärvi

Arvostelu: Rotutyypiltään erinomainen. Hieman liian raskaan vaikutelman antava narttu. Ok muotoinen pää. Kauniit korvat. Pehmeä selkä. Hieman korkeakantoinen häntä. Pitkä karvapeite. Hyvät kulmaukset. Koiran pitäisi olla kokonaisuutena kevyempi ja jäntevämpi.

Cahppes Wittdream Balto Koski TL RN 13.5.2017 VAL ERI/1 Tuomari: Esko Nummijärvi

Arvostelu: Rotutyypiltään erinomainen. Mittasuhteiltaan oikea. Hieman raskas vaikutelma. Erinomainen pää. Kauniit korvat. Hyvä runko. Pysty häntä. Hyvät raajat. Pitkä vähän pehmyt karvapeite.

6.5

Cahppes Star Rover Tampere KV 6.5.2017 VAL ERI/2, SA, PN2, VARA-CACIB Tuomari: Pekka Teini

Arvostelu: Keskikokoinen, vahvarakenteinen. Rotutyypiltään erinomainen narttu. Vahva kuono-osa ja tiiviit huulet. Vahva etuosa ja hyvät etuliikkeet. Vahva lantio. Melko voimakkaat takakulmaukset. Näkyy myös hieman pehmeänä takaliikkeenä. Hyvä turkki.

Cahppes Wittdream Balto Tampere KV 6.5.2017 VAL ERI/2, SA, PU4 Tuomari: Pekka Teini

Arvostelu: Keskikokoa hieman kookkaampi, vahva ja komea uros. Vahva kuono-osa ja tiiviit huulet. Hyvä otsapenger. Hyväasentoinen kaula. Selkä saisi olla hieman tiiviimpi, hieman pitkä lanne osa. Raajoissa hyvät kulmaukset. Tiiviit pyöreät käpälät. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin ja tasapainoisesti.

Wittdream`s Wild SuperMoon Tampere KV 6.5.2017 AVO ERI/1, SA, PN3, SERTI!!!!

Wittdream`s Wild SuperMoon "Loitsu"

11.3

Kaikilla pennuilla on nyt omat kodit ja viimeinen poika lähtee huomenna omaan kotiinsa! Hyvää ja menestyksekästä tulevaisuutta kaikille uusille kasvattieni omistajille sekä heidän koirilleen!

Seuraava pentue suunnitelma on kesälle 2018! Alustavia kyselyjä ja varauksia otan vastaan sähköpostilla heidi.wittfooth@hotmail.com

5.3

Alla tämänpäiväisiä kuvia vielä kotona olevista pennuista. Ikää heillä on nyt 7viikkoa ja 3päivää!

Wittdream`s I´m your LoverGirl

Wittdream`s I´m your SpeedyBoy

Wittdream`s I`m your StrongBoy

4.3

Tällä viikolla on lähtenyt jo Mimosa, Masi, Viljo, Balto ja Zero uusiin koteihinsa. Ensi viikolla on sitten vielä kahden pojan vuoro. Turkki testien tulokset myös saapuivat ja pentueessa ei ole yhtään pitkäkarvaista pentua! Puolet olivat pitkäkarvageenin kantajia ja puolet täysin puhtaita. Tulokset koirakohtaisesti löytyvät heidän omilta I`m-pentueen sivuilta. Pinkki tyttö Wittdream`s I`m your LoveGirl etsii vielä omaa kotiaan. Tyttö on turkki testattu normaali karvaiseksi/kantajaksi. Tyttö on luonteeltaan rauhallinen, hyvin kontaktia ottava ja kaikinpuolin upea luonteinen! Hänestä olisi ainesta hyväksi harrastuskoiraksi!

26.2

Menneellä viikolla on paljon tapahtunut. Maanantaina kävi eläinlääkäri kotonamme terveystarkastamassa ja siruttamassa pennut. Kaikki pennut saivat puhtaat paperit ;) Torstaina saimme oman "Hovi"kuvaajan Jussi Hovin kuvaamaan pentuja. Kokemus oli todella hauska ja kaiken lisäksi saimme pennuista todella upeita talvisia kuvia. Viikolla on käynyt myös pennunostajia palluttamassa omia vauveleitaan! Alla Jussi Hovin ottamia kuvia torstailta, kun pennut olivat tasan 6viikkoa!

Pinkki tyttö / VAPAANA!!!

Vaaleanpunainen tyttö

Vaaleansininen poika

Keltainen poika

Oranssi poika

Liila poika

Vihreä poika

Ruskea poika

18.2

On jo 5viikkoa ja 2päivää siitä kun pentujengi syntyi. Vauhti on lisääntynyt jo aikamoiseksi ja viikossa on taas jo kasvettu paljon! Pennun ostajia on jo vieraillut kotonamme tutustumassa uusiin perheenjäseniinsä. Pinkki tyttö kaipailee edelleen sitä omaa rakastavaa kotia. Tyttö on todella suloinen, rohkea ja reipas malamuuttipentu. Koska näyttää siltä, että joukossa voi olla jokunen pitkäkarvainen pentu, niin olen tehnyt kaikille pennuille myös pitkäkarvaisuus testit ja nyt odotellaan niiden vastauksia. Maanantaina on eläinlääkäri tulossa kotiimme tekemään pennuille terveystarkastuksen sekä siruttamaan heidät.

Pinkki tyttö / vapaana

Vaaleanpunainen tyttö / varattu sijoitukseen

Vaaleansininen poika / varattu

Keltainen poika / varattu

Oranssi poika / varattu

Liila poika / varattu

Vihreä poika / varattu

Ruskea poika / varattu

Alla vielä kuva kun pennut ovat tänään ulkona syömässä (ikää 5vko ja 2pv)

9.2

Pennut ovat jo 4 viikkoa, aika kuluu todella nopeasti näiden palleroitten kanssa! Pennut ovat saaneet tänään toisen madotuksen sekä ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa. Muutama pentu on jo kiivennyt pentulaatikon laitojen yli, joten oli aika tehdä pienet korotukset laitoihin. Alla tältä päivältä uusia kuvia. Kiitos Marjolle kuvaus avusta!!! Pinkki tyttö etsii vielä omaa rakastavaa kotia!

Pinkki tyttö / vapaana!!!

Vaaleanpunainen tyttö / varattu sijoitukseen

Vaaleansininen poika / varattu

Keltainen poika / varattu

Oranssi poika / varattu

Liila poika / varattu

Vihreä poika / varattu

Ruskea poika / varattu

2.2.

Pennut ovat tänään 3 viikkoa! Pienet hampaan alut alkavat näkymään ikenissä ja pennut jaksavat jo pidempään leikkiä, vaikkakin uni yllättää edelleen hyvin pian! Kaikki ovat todella suloisia ihania palleroita! Honey jaksaa hoitaa heitä erittäin hyvin ja maitoa riittää kaikille!

pinkki tyttö

vaaleanpunainen tyttö (hieman vaaleampi)

vaaleansininen poika (hieman vaaleampi)

keltainen poika (hieman vaaleampi)

oranssi poika

liila poika

vihreä poika

ruskea poika (tummin)

Alla kuvia pennuista (tänään 2.2.2017 kuvattu)

Keltainen poika

Keltainen poika

Keltainen poika

Liila ja keltainen poika

Oranssi poika

Oranssi poika ja alla vaaleanpunainen tyttö

Pinkki tyttö

Ruskea poika

Vaaleanpunainen tyttö

Tytöt leikkii

Pinkillä tytöllä on asiaa!

Vaaleanpunainen tyttö

Vaaleansininen poika

Pinkki tyttö, keltainen poika ja liila poika

Vihreä poika

27.1

Pennut ovat jo 2viikkoa ja 1päivää!

Alla tuoreita kuvia pikkuisista. Pentulaatikossa alkaa jo pikkuhiljaa ensimmäiset painimatsit, kovaa yritystä on jo. Pikkuiset kasvavat hyvin ja ovat melko tasakokoisia edelleenkin.

Kaikki pojat on varattu. Tytöt kaipailevat vielä omia hyviä kotejaan. Mielelläni sijoittaisin toisen tytöistä harrastavaan kotiin!

Tummempi tyttö

Vaaleampi tyttö

Poika 1

Poika 2

Poika 3

Poika 4

Poika 5

Poika 6

22.1

Pennut ovat jo 10 päivää vanhoja. Osalla on jo silmät auki.

VIELÄ VAPAANA KAKSI TYTTÖÄ!!!

19.1

Pennut ovat jo 1viikkoa vanhoja. Kaikki ovat kasvaneet hyvin ja Honey hoitaa heitä upeasti. Alla kuvia tältä päivältä. Kuvaaminen oli erittäin haastavaa, koska pennut olivat kovin touhukkaita ;)

Tytöt

Pojat

Pojat

Tumma tyttö

Vaalea tyttö

Poika

Poika

Poika

14.1

Kuvia aikuisista koirista tältä päivältä.

Meri ja Honey

Honey

Honey

Honey

Daim syömässä (pentujen isoäiti)

Meri ja Cola (pentujen isoisä)

Meri ja Cola

12.1

Tänään aamuyöstä koitti se kauan odotettu päivä! Honeyn pennut syntyivät! Pentuja syntyi 8, vaikka ultrassa näkyi vain 3! Mahankoosta kyllä pystyi jo arvelemaan, että niitä on siellä paljon enemmän mitä oli ultrassa nähty! Narttuja on 2 ja uroksia 6, kaikki pennut ovat harmaa valkoisia, osa hieman vaaleampia, osa taas hieman tummempia! Synnytystä oli odotettu jo viimeviikolla tapahtuvaksi, koska synnytys päivänä Honeyllä oli astutuksesta vuorokausia huikeat 68/69 (riippuen lasketaanko astutuspäivä nolla-päiväksi vai ykkös-päiväksi)!!! Olimme olleet eläinlääkäriin yhteydessä jo muutamana päivänä ja hän oli suositellut vielä hieman odottelemaan, hyvä niin! Kyllä tässä odotuksessa sitten koeteltiinkin kasvattajien hermoja ja jaksamisia! Muutama yö tässä onkin mennyt 2-4tunnin yöunilla... Honey voi loppuun asti erittäin hyvin, söi vielä edellisenä iltana ja heti synnytyksen jälkeenkin. Lämpöjä mittailin reilun viikon jo ja odottelin, että koska ne laskee alle 37, jotta synnytys alkaisi...mutta,mutta, ne ei koskaan laskeneet! Honeystä ei juuri mitään havainnut ennen synnytystä, ne "vain tulivat". Synnytys meni hyvin ja todella nopeasti, Honey hoisi kaiken upeasti itse ilman apuja. Vielä olisi vapaana molempia sukupuolia, sekä yhdelle tytölle sijoitus koti, mielellään max.100-150km Taivassalosta.

Tässä alla kuvia tältä päivältä kun pennut ovat syntyneet.

11.1

Honeyn maha edellisenä iltana ennen synnytystä!!!

4.1

Vielä odotellaan Honeyn pentuja, ehkä muutama päivä vielä...

Tähän väliin voidaan kuitenkin hehkuttaa Honeyn sijoitusta Alaskanmalamuuttiyhdistyksen vuoden 2016 näyttelykoirakisassa. Honey nappasi narttujen sijan 6!!! Upeaa!!!

1.1

Honeyn pennut syntyvät viikon sisällä. Sen kunniaksi hänet on pesty ja Honey on tutustunut tulevaan pentuhuoneeseensa. Maha kasvaa hurjaa vauhtia... Kolme pentua näkyi ultrassa, mutta mahtaakohan kuitenkin olla muutama enemmän tulossa ;)

Vielä muutama päivä laskettuunaikaan!

Honeyn maha ylhäältäpäin